Zaak over relatie tussen advocaat en tiener achter gesloten deuren behandeld

Een 41-jarige advocaat uit Wilrijk is voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen, omdat hij al twee jaar een relatie heeft met een 16-jarige meisje, dat intussen ook een kind van hem verwacht. De zaak wordt in het belang van de minderjarige achter gesloten deuren behandeld.
De advocaat woonde tot voor kort tegenover het meisje in Brecht. Ze werden verliefd toen ze 14 was en een jaar later raakte ze zwanger van haar 25 jaar oudere vriend. Toen het parket dat vernam, besliste het de advocaat te vervolgen voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Want ook al stemde ze met de seksuele contacten in, juridisch gezien blijft het verkrachting. Seksuele handelingen met iemand jonger dan 16, zijn in ons land strafbaar.

De ouders van het meisje zijn niet te spreken over de relatie. Ze stapten naar de politie en de jeugdrechter, maar ondanks de opgelegde maatregelen, waaronder een contactverbod, zijn de twee niet zinnens hun relatie stop te zetten. Ze worden daarin gesteund door zijn ouders, die geen problemen zien in het leeftijdsverschil.

In het belang van het meisje besliste de rechtbank dat de zaak achter gesloten deuren wordt behandeld. De mediaheisa en de commentaren op sociale media hebben er volgens haar advocaat voor gezorgd dat de tiener maandagavond in het ziekenhuis moest worden opgenomen.
De zaak wordt op 14 maart voortgezet, ook dan achter gesloten deuren.

bron: Belga