Tientallen Trump-aanhangers betogen voor gebouwen CNN

Tientallen Trump-aanhangers betogen voor gebouwen CNN
Tientallen Trump-aanhangers betogen voor gebouwen CNN

Een twintigtal aanhangers van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft gisteren gemanifesteerd voor de zetel van nieuwszender CNN in Los Angeles. Ze lieten hun ongenoegen blijken over de naar hun mening onheuse behandeling van Trump door de media. “De media vertellen de waarheid niet”, zegt de 75-jarige Bill, een gepensioneerde glasblazer die zijn achternaam niet vernoemd wil zien uit vrees voor represailles. “Ik durf me niet in verlaten straten te parkeren uit vrees dat ik mijn bestelwagen met Trump-stickers zal aantreffen met plat gestoken banden.”

De betogers moeten wel spitsroede lopen, want veel voorbijgangers zijn het niet eens met hun protest en laten dat ook blijken. Los Angeles is namelijk een over het algemeen zeer Democratisch getinte stad. Er wordt gespuwd, met voorwerpen gegooid, beledigd en geclaxonneerd. Een zwarte betoger die een bord “Zwarten voor Trump” ophoudt, krijgt van een zwarte medemens de opmerking “Wie heeft je daarvoor betaald?” toegesnauwd. Een Latijns-Amerikaanse vrouw met een bord “Latino’s voor Trump” krijgt dan weer vanuit een wagen speelgoed en verwensingen naar het hoofd geslingerd. En een vrouw met het bord “Chinezen voor Trump” wordt bespuwd door een voorbijgangster. Die laatste wordt even later vanwege het incident opgepakt door de politie.

Niet alleen de media zijn kop van Jut, een aantal betogers heeft het ook op Bill Clinton gemunt, de voormalige president en echtgenoot van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Ze dragen borden met het opschrift “Hillary is gehuwd met een verkrachter” of “Bill Clinton is een verkrachter”.

Bron: Belga