Rode Kruis werft via CEO’s: ‘Doneer een sollicitant’

Rode Kruis werft via CEO's: 'Doneer een sollicitant'

Opmerkelijke advertentie vanmorgen in verschillende Vlaamse kranten. Philippe Vandekerckhove, CEO van Rode Kruis-Vlaanderen, richt zich in een brief tot collega-CEO’s om een sollicitant te doneren aan het Rode Kruis. “Het is de eerste keer dat de organisatie zich profileert als werkgever die op zoek is naar echte professionals”, licht woordvoerster An Luyten toe. Rode Kruis-Vlaanderen heeft momenteel 45 vacatures. “We slagen er niet altijd in om de juiste profielen aan te trekken. Het Rode Kruis heeft niet enkel nood aan profielen van maatschappelijke meerwaardezoekers, we zoeken ook echte professionals, onder meer directie- en managementsfuncties, ICT’ers, verplegers, dokters maar er zijn ook twee buitenlandse vacatures”, aldus Luyten.

Het Rode Kruis-Vlaanderen is naast 14.000 vrijwilligers ook een organisatie van 1.418 werknemers. “Als werkgever bieden we evenveel loopbaankansen als een bedrijf en verlonen we marktconform”, vervolgt An Luyten.

De advertentie is een oproep met knipoog naar collega bedrijfsleiders, om de beste cv’s van zoveel goede kandidaten (“die u natuurlijk niet allemaal kan aannemen”) naar het Rode Kruis door te sturen, en ook rechtstreeks interessante en juiste profielen aan te trekken.

bron: Belga