Real Madrid krijgt groen licht voor stadionrenovatie

Real Madrid krijgt groen licht voor stadionrenovatie

Real Madrid heeft met het stadsbestuur van Madrid een akkoord bereikt omtrent de renovatie van het Bernabeustadion, zo maakte de club bekend. Aan het ambitieuze project hangt een prijskaartje van 400 miljoen euro en het iconische stadion in de Spaanse hoofdstad zal onder meer een uitschuifbaar dak krijgen. Met 81.000 plaatsen blijft de capaciteit ongewijzigd. De ‘Koninklijke’ denkt er al langer aan om het Bernabeustadion te vernieuwen, maar de plannen werden een jaar geleden door een Spaanse rechter van tafel geveegd. Real engageerde zich nu om naast het stadion een park van zo’n 6.000 vierkante meter aan te leggen.
“Dit wordt een spectaculaire transformatie van het stadion”, verzekerde Real-voorzitter Florentino Perez dinsdag tijdens een persconferentie in het Madrileense stadhuis. “We willen er een van de mooiste stadions ter wereld van maken. De verbouwingen starten in de loop van volgend jaar. Met de investeringsmaatschappij IPIC uit Abu Dhabi hebben we een akkoord: zij dragen de kosten van de renovatie. In totaal rekenen we op zo’n 400 miljoen euro.”

Het stadion werd in 1947 ingehuldigd, acht jaar later werd de naam gewijzigd in Santiago Bernabeu, een voormalige voorzitter van de club. Sindsdien werd het stadion al meermaals gerenoveerd, onder meer voor het WK 1982 dat in Spanje gehouden werd.

bron: Belga