Kwal. WK 2018 - Doelman Joe Hart houdt Engeland overeind in Slovenië

Op de derde speeldag van de WK-kwalificaties in de Europese zone is Engeland dinsdag 0-0 gelijk gaan spelen in Slovenië. De Engelsen hadden daar een glansprestatie van hun doelman Joe Hart voor nodig. Het sluitstuk van Torino schudde tal van spectaculaire reddingen uit zijn mouw. Aanvoerder Wayne Rooney werd door interim-bondscoach Gareth Southgate uit de basis gehouden uit tactische overwegingen, maar Engeland miste duidelijk een leider. De ploeg speelde slordig en onsamenhangend. Rooney kreeg nog een kleine twintig minuten om het tij te keren, maar Slovenië bleef gemakkelijk overeind.

Ondanks de belabberde prestatie en het eerste puntenverlies deed Engeland een goede zaak in groep F. Omdat Schotland in Slovakije met 3-0 onderuit ging, blijft Engeland alleen leider in de groep, met twee punten voor op Slovenië en Litouwen, dat Malta met 2-0 versloeg. Schotland volgt op drie punten.

In groep C stevent titelverdediger Duitsland probleemloos op de kwalificatie af. De wereldkampioen versloeg Noor-Ierland met 2-0, dankzij vroege doelpunten van Julian Draxler (13e) en Sami Khedira (17e) en moest zo in drie wedstrijden nog geen tegendoelpunt slikken. Duitsland heeft met het maximum van negen punten twee punten voor op Azerbeidzjan, dat met een 0-0 gelijkspel in Tsjechië de eerste steekjes liet vallen. Noord-Ierland heeft als derde al vijf punten goed te maken op Duitsland. Noorwegen mocht de eerste punten van deze campagne vieren, dankzij een 4-1 overwinning tegen San Marino. Die zege kwam pas in het slotkwartier tot stand. Tot de 77e minuut stond de 1-1 op het bord.

Polen, met Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk in de basis, had het nog lastiger met Armenië. De Armeniërs speelden een vol uur met tien en toch zette Robert Lewandowski pas diep in blessuretijd de 2-1 eindstand op het bord. Teodorczyk werd vier minuten voor tijd vervangen. Met zeven punten deelt Polen de leiding in groep E met Montenegro, dat met Oostendenaars Zarko Tomasevic en Adam Marusicin in de rangen met 0-1 de volle buit pakte in Denemarken. Roemenië (met Anderlecht-middenvelders Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu) volgt na een 0-0 gelijkspel in Kazachstan op twee punten van het leidersduo.