Kwal. EK Beloften - België verliest overbodige slotwedstrijd van Letland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische nationale beloftenploeg heeft dinsdagavond in Leuven in zijn laatste wedstrijd van de kwalificatiecampagne voor het EK met 0-1 verloren van Letland. Door de overwinningen van de concurrentie hadden de jonge Duivels hoe dan ook geen kans meer om zich te plaatsen. Ondanks de 3-0 nederlaag van vrijdag in Montenegro hadden de Belgen nog een waterkansje op de kwalificatie. Nog voor de Belgen aan hun wedstrijd begonnen was het door de 0-3 overwinning van Noorwegen tegen Kazachstan echter al duidelijk dat de Belgische beloften zich niet meer konden plaatsen voor het EK van volgend jaar in Polen.

Tegen Letland eisten de Belgen de bal op en bepaalden ze het tempo, al ontbrak het aan scherpte en efficiënte om tot scoren te komen. Twee minuten voor tijd kregen de jonge Duivels het deksel op de neus toen Cernomordijs de Letten in extremis de winning goal schonk.

In het de eindstand in groep 1 heeft België 18 punten, vijf minder dan groepswinnaar Tsjechië en niet genoeg punten om deel te nemen aan de barrages tussen de vier beste tweedes.

.

bron: Belga