"Homans doet niets om uithuiszetting kinderen te vermijden"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans doet niets om de uithuiszetting van kinderen te vermijden. Dat zegt sp.a in een reactie op het nieuws dat er dagelijks kinderen op straat terechtkomen omdat hun ouders de huur niet kunnen betalen. Elk jaar worden in Vlaanderen zo'n 800 kinderen met hun gezin op straat gezet omdat hun ouders de huur niet meer kunnen betalen. Dat zegt Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Die kinderen en hun ouders belanden bij vrienden, kennissen of in de crisisopvang, of ze leven een tijd op straat.

"De minister blijft zich verliezen in lopende onderzoeken en vage toekomstplannen. Er is nood aan actie en daadwerkelijke uitvoering", zegt sp.a-parlementslid Michèle Hostekint. "De preventie van uithuiszettingen zou prioritair moeten zijn voor deze regering. Helaas gebeurt er niets."

Hostekint wil dat de werking van het huurgarantiefonds wordt uitgebreid en dat er wordt geïnvesteerd in de bouw van sociale woningen. "De rente staat historisch laag, met zeer beperkte bijdragen vanuit de begroting kunnen enorme bedragen worden vrijgemaakt om sociale woningen te bouwen", stelt het parlementslid.

bron: Belga