Dag begint zonnig, maar later komen er wolken opzetten

Na een koele en plaatselijk ook nevelige ochtend krijgen we vandaag eerst nog vrij mooi weer. Maar na de middag drijven vanuit het noorden meer wolken het land binnen. Het blijft meestal droog maar fris maxima van 8 graden in de Hoge Ardennen tot 12 of 13 graden in Vlaanderen. Komende nacht krijgen we aanvankelijk nog enkele opklaringen maar daarna wordt het vanuit het noordoosten zwaarbewolkt. Op het einde van de nacht kan al wat lichte regen vallen in de streken nabij de Nederlandse en Duitse grens. Plaatselijk krijgen we ook nevel en mist.

Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het morgen vaak zwaarbewolkt met nog een kleine kans op een plaatselijk buitje of wat lichte regen. In de late namiddag wordt het helemaal droog en komen er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden. De wind waait eerst zwak en overdag meestal matig uit noord tot noordnoordoost.

Donderdag begint vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe maar blijft het waarschijnlijk droog tot de avond. Vrijdag is het droog met zon en wolkenvelden. Tijdens het weekend wordt het gevoelig zachter.

bron: Belga