Boris Johnson roept op om te betogen voor Russische ambassade

Boris Johnson roept op om te betogen voor Russische ambassade
Boris Johnson roept op om te betogen voor Russische ambassade

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft opgeroepen tot protest voor de Russische ambassade in Londen. Volgens hem tonen “alle beschikbare bewijzen” aan dat Rusland achter de aanval zit op een hulpkonvooi in de buurt van de Syrische stad Aleppo op 19 september, waarbij meer dan 20 doden vielen. Johnson deed de uitspraak tijdens zijn eerste debat in het Britse Lagerhuis sinds hij in functie is als buitenlandminister. Hij gaf daarbij ook aan bezorgd te zijn dat de “verontwaardiging uitgeput begint te geraken” en dat Rusland een “paria” dreigt te worden als het op de ingeslagen weg blijft voortgaan.

Bij de aanval op het konvooi op 19 september kwamen volgens het Internationale Comité van het Rode Kruis meer dan 20 burgers om het leven. Zo goed als alle van de 31 vrachtwagens werden daarbij verwoest. De Verenigde Naties zette daarop alle hulptransporten richting de regio stop.
Hoewel de VN aanvankelijk voorzichtig bleven over de modaliteiten van het bombardement, bevestigde de organisatie vorige week op basis van satellietbeelden dat de aanval werd uitgevoerd door gevechtsvliegtuigen. Wie er dan precies achter zou zitten, werd niet gezegd.

Bron: Belga