Jans sprint naar laatste ruiker bloemen van het jaar

BELGA / L. CLAESSEN

Roy Jans heeft op de valreep dan toch een overwinning geboekt dit seizoen. De Limburger troefde zegekoning Timothy Dupont af in de Sluitingsprijs, al is die laatste wel eindwinnaar van de Belgian Cycling Cup.

De Sluitingsprijs in Putte-Kapellen is traditioneel de laatste wedstrijd van het seizoen op Belgische bodem. Sinds dit jaar geldt het ook als de slotmanche van de Belgian Cycling Cup, een reeks van tien Belgische eendagswedstrijden uit de Europe Tour, het niveau onder de WorldTour. De Nederlander Dylan Groenewegen was voor de Sluitingsprijs de leider in de tussenstand, maar hij kwam niet aan de start. Zo kreeg Timothy Dupont de rode loper uitgerold om de eindzege te claimen.

Dupont blijft op 17

De renner van Veranda’s Willems slaagde er wel niet in om zijn zegetotaal dit seizoen aan te dikken tot achttien. In de massaspurt moest hij de duimen leggen voor Roy Jans, die in 2016 tot dusver geen enkele keer mocht juichen. De derde plaats was weggelegd voor de Nederlander Moreno Hofland. De finale werd wel ontsierd door een massale valpartij, waardoor het peloton gedecimeerd was bij het ingaan van de slotronde.

“Rustig gebleven”

«Gelukkig kon ik meeglippen met het eerste gedeelte en zo mijn kansen op de zege gaaf houden», vertelde Jans na de wedstrijd. «Dan kwam het erop aan om rustig te blijven en op het juiste moment de sprint in te zetten. Ik ben blij dat ik toch één overwinning heb kunnen behalen dit seizoen, al heb ik er lang genoeg op moeten wachten.»