Beklaagde tijdens proces betrapt op stelen van portefeuille

Pixabay

Tijdens een zitting van de correctionele rechtbank van Brugge heeft een 44-jarige beklaagde  geprobeerd om de portefeuille van een andere beklaagde te stelen. P.R. werd op heterdaad betrapt door de zaalwachter.

J.V. (21) uit Oostende moest zich verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen. Toen hij de zittingszaal even verliet om in de gang te overleggen met zijn advocaat ging P.R. aan de haal met de portefeuille.

Zaalwachter Roland Walleyn had onmiddellijk alles in de smiezen. “Hij zal vroeger moeten opstaan om me te verschalken. Hij beweerde dat hij de jas gewoon wilde geven aan de jongen, maar had wel de portefeuille er al uitgehaald”, vertelt de attente Bruggeling.

P.R. moest eigenlijk voor de politierechtbank verschijnen en kreeg daar een geldboete van 150 euro opgelegd. Over de diefstal wordt hij ondervraagd door de politie. Wellicht zal de man gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank. Zijn slachtoffer J.V. kreeg uiteindelijk opschorting van straf voor de vuistslag die hij uitdeelde op een fuif.