Trump onder vuur na Clinton met celstraf te hebben bedreigd

Trump onder vuur na Clinton met celstraf te hebben bedreigd

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is vannacht aangewreven dat hij uit het handboek voor leerling-dictators had geput door zijn Democratische rivale Hillary Clinton met een celstraf te bedreigen zo hij zijn intrek in het Witte Huis kan nemen. “Kandidaat-winnaars dreigen er niet mee opposanten gevangen te zetten”, twitterde de vroegere woordvoerder van de Republikeinse president George W. Bush, Ari Fleischer. “Een president bedreigt een particulier niet met vervolging. Trump heeft ongelijk op dit punt”.

“Wie zou aanvaarden minister van Justitie te zijn van een president die denkt dat hij vervolgingen van zijn politieke tegenstanders kan beïnvloeden”, was de vraag van David Frum, een van de speechschrijvers van Bush.

In het Democratische kamp noemde voormalig justitieminister Eric Holder de vastgoedmagnaat “gevaarlijk” en “ongeschikt”.

“Laat het duidelijk zijn, een kandidaat voor het presidentschap belooft zijn rivaal de gevangenis als hij het haalt. Al de rest is bijzaak”, was de reactie van de Nobelprijswinaar voor Economie en editorialist Paul Krugman van de New York Times.

bron: Belga