Tiger Woods stelt comeback uit

Tiger Woods stelt comeback uit

Tiger Woods zal deze week dan toch niet zijn comeback in het golfcircuit maken. De voormalige nummer een van de wereld zou donderdag in het Californische Napa na een afwezigheid van veertien maanden starten in het Safeway Open, maar kondigde maandag aan dat hij zijn terugkeer nog even uitstelt. Ook het Turks Open (3-6 november) komt nog te vroeg. “Na lang beraad, moet ik erkennen dat ik nog niet klaar ben om in het PGA-circuit terug te keren”, verklaarde de 40-jarige Amerikaan. “In ben wel fit en voel me goed, maar mijn spel is nog niet goed genoeg om de strijd met ’s werelds beste golfers aan te gaan. Ik ga hard blijven trainen met het oog op de Hero World Challenge. Ik blijf er alles aan doen om weer competitief golf te kunnen spelen. Ik ben er dicht bij en zal niet opgeven voor het doel bereikt is.”
Woods speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. De veertienvoudige majorwinnaar moest zijn terugkeer al meermaals uitstellen door twee opeenvolgende rugoperaties. De wedstrijd georganiseerd door zijn eigen stichting (Tiger Woods Foundation), de Hero World Challenge op de Bahama’s (1-4 december) is nu de eerstvolgende afspraak op zijn kalender.
Woods domineerde jarenlang het golfcircuit en stond maar liefst 683 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst. Momenteel is hij afgezakt naar de 786e plaats.

.

bron: Belga