Rode Duivels - Snelste treffer ooit zet België op weg naar 0-6 zege tegen Gibraltar

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels hebben maandagavond op de derde speeldag in groep H van de WK-kwalificaties met 0-6 (rust: 0-3) gewonnen op het veld van Gibraltar. De Gibraltarezen hadden beter de aftrap aan de Belgen gelaten, want dom balverlies zette Christian Benteke al na zeven seconden op weg naar de 0-1. De aanvaller van Crystal Palace schreef zo geschiedenis, want hij zorgde voor het snelste doelpunt ooit in de WK-kwalificaties en -eindrondes en tevens de snelste treffer in de geschiedenis van de Rode Duivels. Het doelpuntensaldo kan eventueel nog van belang zijn in deze groep en dus drukten de Belgen vrijwel meteen door. Met een afgeweken schot zorgde Axel Witsel na 19 minuten voor de 0-2, Benteke eiste voor de pauze een hoofdrol op door op slag van rusten de 0-3 op het scorebord te zetten.

Meteen na de kampwissel liep de score vlotjes op tot 0-5, na treffers van Dries Mertens (51.) en Benteke (56.), die zijn derde van de avond tegen de netten knalde. Op de 0-6 was het wachten tot de 78e minuut, toen aanvoerder Eden Hazard alleen voor doel binnentrapte. Het bleef 0-6 in Faro, een evenaring van de grootste Belgische uitzege ooit. In oktober 1986 gingen ze met dezelfde cijfers winnen in Luxemburg.

Met negen punten na drie wedstrijden blijven de Belgen samen met Griekenland (0-2 zege in Estland) aan de leiding in deze groep. De eerste plaats is wegens een beter doelpuntensaldo echter voor de Rode Duivels. Na drie speeldagen ogen de cijfers van de Duivels met dertien gemaakte doelpunten en geen enkele tegentreffer ronduit indrukwekkend. Bosnië haalde het met 2-0 van Cyprus en is derde met zes punten.

Een thuiszege tegen Estland op 13 november in Brussel is het volgende doel, waardoor België het jaar met een twaalf op twaalf zou kunnen afsluiten om zo vervolgens eind maart volgend jaar met vertrouwen het tweede deel van de kwalificatieperiode te kunnen aanvatten.

bron: Belga