Rode Duivels - Hoofdrol voor bescheiden Benteke

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met een hattrick eiste Christian Benteke maandagavond een hoofdrol op in de met 0-6 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd op de derde speeldag in groep H tegen Gibraltar. "Ik denk niet dat ik de held van de avond ben", vertelde de aanvaller van Christian Benteke na de wedstrijd voor de televisiecamera's. De Gibraltarezen hadden beter de aftrap aan de Belgen gelaten, want dom balverlies zette Christian Benteke al na zeven seconden op weg naar de 0-1. De aanvaller van Crystal Palace schreef zo geschiedenis, want hij zorgde voor het snelste doelpunt ooit in de WK-kwalificaties en -eindrondes en tevens de snelste treffer in de geschiedenis van de Rode Duivels. "Het belangrijkste was deze wedstrijd serieus aanpakken. Dat deden we ook door onmiddellijk druk te zetten en snel te scoren. Nadien hielden we alles vlot onder controle", aldus Benteke, die nu tien treffers bij de Rode Duivels achter zijn naam heeft, waarvan hij er drie scoorde in deze kwalificatiecampagne.

Het was sinds Bob Peeters tegen San Marino (10-1) in februari 2001 geleden dat een speler drie keer wist te scoren voor de nationale ploeg in een officiële wedstrijd. "De laatste weken voel ik me goed en dat zie je ook op het veld. Ik wil deze vorm vasthouden bij mijn club", besloot Benteke.

Dries Mertens mocht voor de tweede keer op rij starten van bondscoach Roberto Martinez en bedankte met een puike wedstrijd en een treffer. "Ik zag deze wedstrijd dan ook als een ideale gelegenheid om nog eens een doelpuntje mee te pikken. Ik wist dat er steeds ruimte lag in de rug van de verdediging en zo kon ik scoren. Het begint steeds beter te lopen bij de Duivels en soms was het genieten op het veld", aldus de winger van Napoli. "Komend weekend wacht met AS Roma in de competitie wel een tegenstander van een iets ander formaat."

bron: Belga