Race Witte Huis – Trump houdt persconferentie met vrouwen die B. Clinton beschuldigen van seksueel misbruik

Race Witte Huis - Trump houdt persconferentie met vrouwen die B. Clinton beschuldigen van seksueel misbruik
Race Witte Huis - Trump houdt persconferentie met vrouwen die B. Clinton beschuldigen van seksueel misbruik

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zondag, kort voor het begin van het debat tussen Trump en zijn Democratische rivale Hillary Clinton, een persconferentie gehouden met vrouwen die ex-president Bill Clinton beschuldigen van seksueel misbruik. Trump zit in nauwe schoentjes sinds vrijdag een opname werd vrijgegeven uit 2005, waarin hij zich zeer denigrerend uitlaat over vrouwen. Door de video heeft Trump de steun verloren van verschillende belangrijke figuren in zijn partij. Hij verontschuldigde zich voor die uitspraken, maar stelde ook dat Bill Clinton echt vrouwen heeft misbruikt, en dat Hillary zijn slachtoffers aangevallen, beschaamd en geïntimideerd heeft.
Zondag verscheen Trump in het bijzijn van Juanita Broaddrick, Kathy Shelton, Kathleen Willey en Paula Jones, die allemaal hun steun uitspraken voor de Republikein. “Deze vier moedige vrouwen hebben gevraagd om hier te mogen zijn”, zei Trump tijdens zijn eerste publieke verschijning sinds de gelekte video werd gepubliceerd. Juanita Broaddrick, die Bill Clinton ervan beschuldigd haar in 1978 te hebben verkracht, verklaarde dat “Donald Trump misschien wel slechte woorden heeft uitgesproken, maar Bill Clinton heeft me verkracht en Hillary Clinton heeft me bedreigd”.
Paula Jones, een voormalige ambtenaar in Arkansas die in 1994 een klacht indiende tegen Bill Clinton omdat hij zichzelf zou hebben getoond in een hotel, zei over Trump dat hij “Amerika weer groot zal maken”. Kathleen Willy beschuldigde Clinton ervan dat hij haar betast zou hebben in 1993. Kathy Sheldon tot slot, zou in 1975 verkracht zijn. Hillary Clinton was toen aangeduid om de verdediging van haar aanrander op zich te nemen. Sheldon verklaarde eerder al dat Clinton liegt wanneer ze zegt dat ze vrouwen en kinderen verdedigt.
Trump, die de persconferentie op Twitter zijn “ultieme voorbereiding voor het debat” noemde, weigerde tijdens de persconferentie vragen te beantwoorden. De vier vrouwen zullen volgens de Amerikaanse media zondagavond ook aanwezig zijn in het publiek van het debat tussen Trump en Clinton.

Bron: Belga