Race Witte Huis – “Dit is het ware gelaat van Trump”, aldus Clinton over video Trump

Race Witte Huis - "Dit is het ware gelaat van Trump"

De video van Donald Trump toont het ware gelaat van Donald Trump. Zo reageert de Democrate Hillary Clinton zondag tijdens het debat voor de eerste keer op de uitspraken van Trump uit 2005 die vrijdag zijn gelekt, waarin de Republikein zich zeer denigrerend uitlaat over vrouwen. “Ik heb in het verleden veel meningsverschillen gehad over de beleidspunten van Republikeinen, maar ik heb nog nooit twijfels gehad over de geschiktheid van Republikeinen om president te worden”, aldus Clinton, die stelt dat ze al in juni verklaarde dat Trump geen goede president zou zijn, “en veel Republikeinen en onafhankelijken hebben hetzelfde gezegd”.
“De video representeert exact wie hij is. We hebben hem vrouwen zien beledigen, in verlegenheid zien brengen, we hebben hem zien punten geven aan vrouwen”, aldus Clinton. “En niet alleen de video roept vragen op over de geschiktheid. Hij heeft immigranten, moslims, gehandicapten, … beledigd in het verleden. Dit is niet wie wij zijn als de Verenigde Staten. We moeten Amerika niet opnieuw groot maken, Amerika is al groot, omdat het land goed is. De Amerikanen moeten elkaar sterker maken.”
Trump noemt de uitspraken op de video zondag “locker room talk” (kleedkamerpraat), en verontschuldigde zich opnieuw voor de uitspraken. Trump haalde daarop aan dat “IS ondertussen hoofden afhakt en zoveel slechte dingen doen over heel de wereld. Ik zal IS met de grond gelijk maken”, aldus Trump, die erop wijst dat de aandacht moet uitgaan naar de belangrijke zaken. “We moeten het land groots, veilig en rijk maken.”

bron: Belga