Politieoperatie Chemnitz – Syrische vluchteling Al-Bakr wilde zich vrijkopen

Politieoperatie Chemnitz - Syrische vluchteling Al-Bakr wilde zich vrijkopen

De vermoedelijke IS-terrorist Jaber Al-Bakr zou na zijn overmeestering door andere Syrische vluchtelingen in Leipzig geprobeerd hebben zich vrij te kopen. “Hij trachtte ons om te kopen”, zei Mohammed A. op de zender RTL. De jonge Syrische vluchteling had de gezochte terreurverdachte mee naar zijn woning in de wijk Paunsdorf in Leipzig genomen, nadat die hem had aangesproken in het centraal station en naar een overnachtingsmogelijkheid had gevraagd. Pas thuis had hij het opsporingsbericht van de politie op Facebook gezien. Daarop had hij vrienden op de hoogte gebracht en de politie gewaarschuwd. “We zegden hem dat hij ons zoveel geld kon geven dat hij wilde, we laten je niet vrij”, zei Mohammed A. “Vervolgens hebben we hem vastgebonden met een stroomsnoer.”

Zijn oproep naar de politie bleef aanvankelijk zonder gevolg door communicatieproblemen, vertelde de Syriër voorts. Daarop reed hij met een foto van Al-Bakr naar een politiebureau. Op een foto in de uitzending is te zien hoe een van de vluchtelingen Al-Bakr op een zetel in bedwang houdt, terwijl de voeten van de voortvluchtige met een stroomsnoer van een stekkerdoos zijn vastgebonden.
Uiteindelijk ging de politie de terreurverdachte in Paunsdorf ophalen. “Ik was woedend op hem, zoiets aanvaard ik niet, net hier in Duitsland, het land dat zijn deuren voor ons heeft geopend”, zei Mohammed A. tot slot.

bron: Belga