Duitser Mathis is wereldkampioen tijdrijden bij beloften, Belgen stellen teleur

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Marco Mathis heeft de wereldtitel tijdrijden bij de beloften veroverd. Nathan Van Hooydonck werd 27e en Senne Leysen 47e. Mathis legde de 28,9 km op The Pearl in het Qatarese Doha af in 34:08. De 22-jarige renner van Rad-Net Rose Team, die als allereerste vertrok, haalde het daarmee voor zijn landgenoot Maximilian Schachmann, net als vorig jaar tweede (op 18 seconden). Het brons ging naar de Australiër Miles Scotson (derde op 0:38).

Nathan Van Hooydonck zei vooraf op een plaats in de top tien te hopen. Hij werd 27e op 2:25.

Senne Leysen, de tweede Belg in het deelnemersveld, finishte als 47e op 3:55. Leysen kwam in de laatste kilometers (zonder erg) ten val in een bocht en verloor daardoor nog wat tijd.

Mathis volgt op de erelijst de Deen Mads Würtz Schmidt op. De titelverdediger moest tevreden zijn met een teleurstellende 21e plaats.

Eerder op de dag kroonde de Nederlandse Karlijn Swinkels zich tot de nieuwe wereldkampioene tijdrijden bij de junioren.

Zondag won Etixx-Quik.Step de ploegentijdrit bij de mannen en zorgde zo voor een eerste Belgische succes op deze wereldkampioenschappen.

Morgen staan de tijdrit voor junioren jongens (met Jasper Philipsen en Ruben Apers) en de tijdrit voor elite vrouwen (met Ann-Sophie Duyck) op het programma.

bron: Belga