Advocaat staat morgen terecht voor relatie met tienermeisje

Advocaat staat morgen terecht voor relatie met tienermeisje

Een 41-jarige advocaat verschijnt morgen voor de correctionele rechtbank van Antwerpen, omdat hij al twee jaar een relatie heeft met een 16-jarige meisje, dat intussen ook een kind van hem verwacht. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Het meisje was 15 jaar toen ze zwanger raakte. Ook al stemde ze met de seksuele contacten in, juridisch gezien blijft het verkrachting. Seksuele handelingen met iemand jonger dan 16 zijn in ons land immers strafbaar.
Het meisje vertelt in Het Laatste Nieuws dat van verkrachting helemaal geen sprake is en dat er “op liefde geen leeftijd staat”. De advocaat wilde liever niet reageren.

Hij had al een contactverbod opgelegd gekregen, nadat haar ouders naar de rechtbank waren gestapt, maar de man had dat naast zich neergelegd. Toen later bleek dat ze zwanger was, besliste het parket om hem te vervolgen voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Dinsdag mag de veertiger het aan de rechtbank komen uitleggen.

Volgens Het Laatste Nieuws is het al de tweede keer dat de advocaat in opspraak komt. De strafrechter in Tongeren veroordeelde hem bij verstek tot één jaar cel, omdat hij een cliënte zou hebben afgeperst. Hij tekende verzet aan, waardoor het proces binnenkort zal worden overgedaan.

bron: Belga