Abdeslam kon met andere gevangenen praten ondanks isolement

Abdeslam kon met andere gevangenen praten ondanks isolement

Salah Abdeslam, de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs van 13 november, is er ondanks zijn isolement in geslaagd om met andere gevangenen te praten. Dat heeft de Franse minister van Justitie Jean-Jacques Urvoas bevestigd, die benadrukte dat zijn gesprekspartners steeds naar een andere gevangenis werden overgebracht. Salah Abdeslam zit sinds 27 april in isolement in Fleury-Merogis (ten zuiden van Parijs), “een grote gevangenis waar er 4.366 gevangenen terwijl er eigenlijk plaats is voor twee keer minder mensen”, zo zei de minister in het politieke praatprogramma “Le Grand Rendez-vous”.
“Elke keer dat hij probeerde om een gesprek met een buur te voeren, hoe kort ook, werd die persoon onmiddellijk naar een andere gevangenis overgeplaatst”, zo bevestigde hij.
Urvoas benadrukte dat de buren waarmee Abdeslam in contact probeerde te komen verre buren waren, omdat de cellen naast hem “uiteraard leeg zijn”.
De buren waarmee hij in contact probeerde te komen waren “veraf omdat de cellen naast hem uiteraard leeg zijn”, zo benadrukte Urvoas.
“Ondanks het plexiglas (aan het raam, red.) dat moet voorkomen dat hij toegang heeft tot de buitenwereld, kan ik me voorstellen dat hij zich hoorbaar kan maken aan een andere gevangene als hij zijn stem forceert, wat gebeurd is.”
Hij herinnerde er ook aan dat Abdeslam 24 uur op 24 onder cameratoezicht staat.

bron: Belga