Werken bij Nike: “Jezelf zijn in multinational”

Jaarlijks verdeelt Nike meer dan één miljard producten wereldwijd. De Europese Logistieke Campus (ELC) van Nike in Laakdal neemt de Europese markt voor zijn rekening. De distributiecentra zijn een onmisbare schakel in het succes van het sportmerk. De meer dan 3.200 medewerkers op de campus zijn dat ook.

In mei breidde de campus uit. Meer dan 500 nieuwe vaste krachten begonnen in het gloednieuwe en uiterst duurzame distributiecentrum in Ham. Ook vandaag nog zoekt Nike ELC logistiek talent voor haar verschillende vestigingen in Laakdal, Herentals en Ham.

Nike is een groeibedrijf
Sinds de opstart van de campus in 1994 is Nike blijven groeien. Die groei gaat hand in hand met duurzame innovatie. Het nieuwe distributiecentrum in Ham toont hoe duurzame innovatie ingebed is in alles wat het bedrijf doet. Het doel is de prestaties te maximaliseren, met een beperkte milieu-impact. De windmolens langs de E313 zijn een herkenningspunt voor velen. Dat het bedrijf 100 % hernieuwbare energie gebruikt uit vijf lokale bronnen (wind, zon, geothermisch, hydro-elektrisch en biomassa) is minder gekend.

Informele en familiale sfeer
Hoe gaat het eraan toe in de Nikelaan? Moet je een marathonloper zijn om aangeworven te worden? “Ik hoor vaak dat de informele en familiale sfeer heel opmerkelijk is”, zegt Heleen Wils, Talent Acquisition Specialist bij Nike ELC. “Voor mij is Nike ELC vooral een bedrijf waarin je jezelf kan zijn”.

“Sporten voor en na de werkuren is normaal op onze campus. Toch hoef je geen topsporter te zijn om hier te werken. De waarden van ons bedrijf vinden hun oorsprong terug in de sport: dynamiek en resultaatgerichtheid”, zegt Kristof Van Vlierberghe, Talent Acquisition Recruiter bij Nike ELC.

Heleen ziet het zo: “We streven ernaar de beste te zijn door innovatie en onze sterke overlegcultuur. We kijken met heel het team naar uitdagingen en spreken open en eerlijk.”

Goesting om bij Nike te werken
Vandaag zoekt Nike ELC een 70-tal nieuwe medewerkers, vooral logistieke profielen en techniekers. “Goesting hebben om bij een merk als Nike te werken is een belangrijk criterium, samen met een sportief ingestelde mindset en uiteraard interesse in logistiek”, besluit Kristof.

 


 

3 kenmerken van elke Nike-medewerker:

  1. Innovatiegericht: Continu verbeteren zit in ons DNA. Nike-medewerkers willen vooruit en krijgen de kans om het beste van zichzelf te geven.
  2. Dynamisch: Niets blijft lang hetzelfde in de logistieke sector. Medewerkers voelen zich thuis in een snelveranderende omgeving.
  3. Teamplayer: Samen gaan we voor het resultaat.

 


“Samen doelen halen in leuke sfeer”

nike_martinMartin Jansen, team coach

“Ik zorg met mijn team dat de goederen die terugkomen uit winkels nagekeken en herpakt worden. Met vijf coaches sturen we meer dan honderd mensen aan. Samen onze doelen halen, vind ik het leukst. Zeker wanneer dit in een toffe sfeer gebeurt zoals bij Nike ELC.”

 

 

“Zelf oplossingen bedenken”

nike_tomTom De Bruyn, onderhoudstechnieker

“Ik werk als onderhoudstechnieker in groepen van drie per shift. De vrijheid die we krijgen in onze job is heel fijn. Wanneer we problemen vanuit operations gemeld krijgen, brainstormen we in ons team over oplossingen. Eens deze goedgekeurd worden, staan we zelf in voor de uitvoering ervan. Zo hebben we ook onze eigen werkplaats ontworpen en geïnstalleerd.”

 

“Motiveren door verantwoordelijkheid te geven”

nike_carolienCaroline Van Walle, area manager in het Wings DC

“Sinds september 2015 ben ik area manager in het nieuwe distributiecentrum en verantwoordelijk voor team coaches die op hun beurt een team van medewerkers aansturen. We zijn verantwoordelijk voor het shippingproces, waarin we zorgen dat de producten in de juiste trailers geraken en deze op tijd vertrekken. Hoe ik het liefst mijn mensen motiveer? Door de verantwoordelijkheid voor taken en processen zoveel mogelijk aan de mensen zelf te geven. Dát is voor mij, naast teamwork, de spirit bij Nike ELC.”

 

nike-logo

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Nike