Je schakelaars op zak

De technologische evolutie is niet te stuiten. Na de televisie, de telefoon, de computer … is het nu de beurt aan je schakelaars om te moderniseren. Niko, de Belgische marktleider in huisautomatisering, maakt het met een internet-of-things-oplossing nu mogelijk om je bestaande elektrische installaties eender waar, eender wanneer te besturen.

Stel, je ligt net goed in bed, maar je bent niet zeker of je het licht in de woonkamer hebt uitgeschakeld. Of je bent op vakantie en je huis moet bewoond lijken met de rolluiken die mooi op tijd naar op of neer gaan . . Of het is zo zonnig op kantoor dat je de zonwering thuis wil neerlaten zodat het huis ’s avonds heerlijk fris is. Dankzij de connected switch app van Niko is het mogelijk om al deze dingen vanop afstand in orde te bregen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De draadloze schakelaars van Niko maken het leven niet enkel eenvoudiger, ook de installatie is eenvoudig. Je kan de schakelaars op elke ondergrond leggen, kleven of schroeven, zonder dat je daarvoor moet breken of slijpen. Met een bijhorend ontvangertje bij de lichten of rolluiken kan je draadloos schakelen dankzij het Easywave-protocol van Niko. Met behulp van een tussenstekker kan je zo ook elektrische apparaten met een draadloze schakelaar bedienen.

Een slimmer huis: je schakelaars op je smartphone

Draadloze schakelaars zijn een handige vernieuwing, maar het wordt nog beter. Met een gateway bij je router, wordt het mogelijk om alle slimme schakelaars vanop afstand te bedienen met de connected switch app. Alle schakelaars en ontvangers sluit je dan aan op de gateway die vervolgens alle informatie doorspeelt naar je smartphone. Zo kan je zelfs in het buitenland controleren of de lamp in de badkamer brandt.

De connected switch van Niko stoelt op het internet-of-things(IOT)-principe. De term verzamelt allerlei alledaagse voorwerpen die via het internet met elkaar in verbinding staan. Je smartphone (of tablet, smartwatch …) wordt een interactieve afstandsbediening waarmee je tal van elektronische apparaten met een druk op het scherm kan besturen.

Je bent al vertrokken door één draadloze schakelaar te installeren. Met de gateway is het aantal aansluiting bijna onbeperkt en dankzij de eenvoudige installatie is uitbreiden een fluitje van een cent. Het brede assortiment van stijlvolle designs, stijlen en kleuren dat Niko aanbiedt, garandeert bovendien dat de schakelaars perfect opgaan in je interieur.

IOT staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, maar volgens marktonderzoekbureau Gartner zal dat snel veranderen. Zij schatten dat in 2018 zo’n veertig toestellen per huishouden met elkaar zullen communiceren. Het digitale huis is binnenkort werkelijkheid!

Overtuigd van de connected switch van Niko? Neem deel aan onze wedstrijd en win de installatie van vijf schakelaars, vijf ontvangers en een gateway!

Zie je de connected switch liever eerst in actie? Niko is tussen 14 en 23 oktober aanwezig op de Biënnale Interieur in de Xpo-hallen in Kortrijk. Een demonstratie van deze slimme, draadloze schakelaars kan je vinden in hal 3, bij stand 319.