Hoe siësta houden op je werk ?

Slaapexperten pleiten voor powernaps op het werk. En zeg nu zelf, als je collega een rookpauze neemt, waarom zou jij dan geen slaappauze nemen? “Een siësta van twintig minuten is voor iedereen gezond”, zegt onder meer slaapexpert en professor psychologie Marie Vandekerckhove (VUB). “Het versterkt je immuunsysteem, verbetert je humeur en bevordert je concentratie.” Allemaal goed en wel. Maar hoe kan je op het werk slapen? Vier mogelijkheden om met je baas te bespreken.

 

moodboard_hangmat

Zuiders in de hangmat
De Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler promoot al jaren de hangmat voor siësta’s op het werk. Vandaag heb je hangmatten in alle kleuren, vormen en ophangmogelijkheden: enkel voor je voeten, volledig onder je bureau, voor in de tuin, als hangende stoel in een kleinere ruimte…


moodboard_ostrich

Individueel in je slaapmuts
Met de Ostrich Pillow van Studio Banana creëer je je eigen rust­ruimte en zacht hoofdkussen. Beetje gek, maar als je baas nadien ziet hoe productief je bent, laat hij of zij je wel met rust.


moodboard_chillzone

Collectief in de rustruimte
Voor wie een aparte kantoorruimte overheeft, waarom deze niet inrichten als rustruimte? Gedimd licht, een heerlijke matras of speciale powernapstoel en een loungemuziekje…


moodboard_hitech

Hoogtechnologisch in de EnergyPod
De EnergyPod van MetroNaps is speciaal ontworpen voor slapen op het werk. Met deze stoel haal je maximaal rendement uit je slaap. Design en technologie zorgen voor een verkwikkend dutje van vijftien tot twintig minuten, met muziek en rustig licht om wakker te worden.