De werkdag van Bart Vermang, onderzoeker van imec en UHasselt

Twee miljoen euro subsidies heeft Bart Vermang van Europa losgekregen voor zijn onderzoek naar dunnefilm zonnepanelen. En zo start een nieuw hoofdstuk in zijn carrière bij het Leuvense imec. Zijn uitdaging is de efficiëntie van deze zonnepanelen opdrijven en de kostprijs te laten dalen.
door
marketing
Leestijd 1 min.

08:30

“Drie kilometer fietsen met de plooifiets na de treinrit Hasselt - Leuven. ‘s Morgens bergaf, ‘s avonds bergop. Deze rit geeft me inspiratie en energie.”


09:00

“Ik overleg één à twee keer per week met mijn manager. Nu we vijf jaar kunnen werken met twee miljoen euro bespreken we hoe we het project aanpakken, het budget aanwenden en mensen voor het team zoeken.”


11:30

“We lopen een toer van acht tot tien kilometer met collega's. Een goede gewoonte, twee à drie keer per week. Nadien lunchen we tot 13u.”


14:00

“Ik spring bij mijn studenten binnen. Zo overloop ik regelmatig met een Indische masterthesisstudent uit Nederland de resultaten van zijn onderzoek. Ik laat vooral hem praten en geef advies.”


16:00

“Ik geraak soms maar een halve dag per week in het labo. Doel is mijn studenten helpen en zien hoe ze werken. Vroeger als researcher bracht ik er mijn dagen door. Maar volgens de typische groeicurve werk ik er hoe langer hoe minder.”