Wout van Aert profiteert in Ronse van pech voor Van der Poel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft vandaag op en rond de Hotond in Ronse de zevende editie van de GP Mario De Clercq op zijn naam geschreven, de openingsmanche van het seizoen in de DVV Verzekeringen Trofee. De regerende wereldkampioen profiteerde op iets meer dan twee ronden van het einde van materiaalpech voor Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon). De Nederlandse kampioen reed sinds halverwege cross solo aan de leiding en leek zo op weg naar een derde overwinning op rij, maar de Nederlander trapte bij een beklimming een van zijn pedalen over waardoor hij te voet verder moest naar de materiaalpost. Van der Poel verloor zo kostbare tijd en zag Van Aert naar zijn tweede zege op rij snellen in Ronse. Aan de streep had de wereldkampioen een voorsprong van 29 seconden op Jens Adams, Michael Vanthourenhout mocht als derde mee het podium op. Van der Poel moest uiteindelijk vrede nemen met de vierde plaats, Kevin Pauwels vervolledigde de top vijf.

Voor Van Aert was het de vierde zege van het seizoen, na de veldrit in Geraardsbergen en de Wereldbekermanches in Las Vegas en Iowa City. In het tijdsklassement van de DVV Trofee is hij logischerwijs ook de eerste leider. Voor de tweede manche van het seizoen in de DVV Verzekeringen Trofee is het wachten tot begin november. Op Allerheiligen wordt er dan op de Koppenberg in Oudenaarde gestreden voor de overwinning.

Het startschot in Ronse werd vandaag een kwartier later gegeven omdat veldrijdster Eva Maria Palm aan de aankomstlijn verzorgd werd.

bron: Belga