WK wielrennen - Campenaerts is ontgoocheld na vijfde plaats op WK

door
Belga
Leestijd 2 min.

Victor Campenaerts hoopte vooraf op een plekje op het podium met zijn team LottoNL-Jumbo op het WK ploegentijdrit. Het werd uiteindelijk een vijfde stek, op 55 seconden van de wereldkampioen. "Ik had vooraf voorspeld dat het kort bij elkaar zou liggen om die derde plaats", zei hij, "het lukt net niet voor ons, dus ik ben wel een beetje ontgoocheld." "Ik wist dat Etixx-Quick Step en BMC er bovenuit staken", sprak hij, "maar daarna lag het dicht bij elkaar. Uiteindelijk staan we niet op het podium, Orica-BikeExchange wel. Dat is jammer."

Al bedroeg het verschil om die derde stek wel nog zeventien seconden. Sky werd vierde op 54 seconden, LottoNL-Jumbo vijfde op 55 seconden. "Top vijf is wel mooi", zei hij, "maar ik kwam voor meer. Nu goed, we hebben een mooie prestatie neergezet met de ploeg, maar dat podium hadden we graag gehaald. Iedereen voelde zich ook sterk van het team, dus dit is wel een beetje jammer."

Woensdag al moet Campenaerts aan de bak in de individuele tijdrit. "Ik denk niet dat die tijdrit van vandaag gevolgen zal hebben", zei hij, "een profrenner moet op twee dagen tijd kunnen recupereren van een inspanning van 42 minuten. De meeste goede tijdrijders waren hier vandaag ook aan de slag in de ploegentijdrit", ging hij verder, "ik denk dat het zelfs een goede zaak is om enkele dagen vooraf nog even 'heel diep' te gaan. Ik maak me daar geen zorgen over."

bron: Belga