Rode Duivels - Martinez wil enkel "noodzakelijke wijzigingen doorvoeren"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez is maandag in de WK-kwalificatiewedstrijd op de derde speeldag in groep H tegen Gibraltar niet van plan om veel wijzigingen aan te brengen in zijn basiself die het vrijdagavond vlot met 4-0 haalde van Bosnië-Herzegovina. "Ik wil enkel noodzakelijke wissels doorvoeren", vertelde Martinez zondagavond in het Portugese Faro. De geblesseerde Jordan Lukaku en de geschorste Marouane Fellaini zullen er alvast niet bij zijn tegen de bijna uitsluitend amateurvoetballers uit Gibraltar. "De scan op zaterdag bracht bij Jordan Lukaku een enkelblessure aan het licht, maar de ligamenten zijn niet geraakt. Hij zal twee à drie weken out zijn", verklaarde Martinez, die ook nog een update gaf over de blessure van Romelu Lukaku. De aanvaller van Everton incasseerde vrijdag in het slot van de partij nog een klap op de heupbuiger. "Romelu traint momenteel individueel, maandag nemen we een beslissing of hij kan spelen."

Om Jordan Lukaku te vervangen, werd Sébastien Pocognoli na een afwezigheid van twee jaar bij de selectie gehaald. Voor velen was dat een verrassing. De linksachter is momenteel aan de slag bij Brighton & Hove Albion, een team uit de Engelse tweede klasse. "We hebben hem gescout en we denken dat hij klaar is voor de nationale ploeg. Ik volg hem al langer van dichtbij", verdedigde Martinez zijn keuze. Een verdediger wegplukken bij de beloften van Johan Walem was volgens Martinez geen optie. "Na hun 3-0 nederlaag tegen Montenegro denk ik dat geen enkele beloftenspeler het verdiende opgeroepen te worden voor de Duivels. Bij ons wil ik morgen/maandag dezelfde intensiteit zien als vrijdag tegen Bosnië."

Nicolas Lombaerts was er vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina niet bij omdat hij pas vader was geworden. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg sloot inmiddels terug aan bij de groep en reisde mee af naar Faro. "Hij is teruggekeerd met een enorme glimlach", besloot de bondscoach.

bron: Belga