E314 in Maasmechelen zondagmiddag verschillende uren afgesloten

De E314 in Maasmechelen is zondagmiddag verschillende uren afgesloten geweest nadat twee auto’s, net voor het ecoduct, op elkaar zijn ingereden. Bij het ongeval waren uiteindelijk zes wagens betrokken en vielen elf gewonden, waarvan drie zwaar- en acht lichtgewond. De slachtoffers werden overgebracht naar ziekenhuizen in Genk, Maaseik en Heusden. Dat meldt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie.
De brandweer van Genk kreeg om 14.20 uur de oproep van de aanrijding binnen. Een auto die in de richting van het Nederlandse Heerlen reed, zou omstreeks 14 uur via een opening in de middenberm de andere rijrichting in hebben willen oprijden. Bij het vertragen reed een achterligger op hem in.
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de gewonden naar ziekenhuizen in de buurt te brengen. Vijf wagens moesten getakeld worden. Een wagen liep lichte schade op en kon na de nodige vaststellingen op eigen kracht verder rijden.
Om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen werd de E314 afgesloten. Het verkeer moest de snelweg via oprit 32 verlaten en omrijden via een calamiteitenroute naar oprit 33.
Een verkeersdeskundige is omstreeks 18 uur opgevorderd om de nodige vaststellingen te doen. Tot die afgerond zijn, blijft de E314 richting Nederland afgesloten.

bron: Belga