Zonnige maar frisse zaterdag

Zonnige maar frisse zaterdag

Vanaf het noordwesten komen er vanmiddag geleidelijk opnieuw opklaringen. Op de meeste plaatsen wordt het droog met een wisselende bewolking, al kan er in de streken nabij de Franse grens aanvankelijk nog een druppel regen vallen. Het blijft wel fris met maxima tussen 9 graden op de Ardense Hoogten en 14 of 15 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak of matig uit het noordoosten. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het gedeeltelijk of licht bewolkt met soms wat lage wolkenvelden en op het einde van de nacht kan plaatselijk nevel of mist ontstaan. Over de Noordzee ontwikkelen zich buien en die kunnen in de noordoostelijke stroming ook de kust en het noordwesten van het land bereiken. Het wordt een koude nacht met minima van -1 graad in de Ardense valleien, rond 4 of 5 graden in het centrum en rond 7 graden aan zee.

Aan het begin van de dag krijgen we morgen nog mooie opklaringen, maar daarna wordt het meer bewolkt en op het einde van de dag en ’s nachts kunnen opnieuw buien vanaf de Noordzee over de kuststreek en het noordwesten van het land trekken. Het blijft fris met middagtemperaturen tussen 8 en 14 graden en nachtminima tussen 2 en 10 graden.

Maandag krijgt het westen van het land hoogstwaarschijnlijk te maken met fikse buien vanaf de Noordzee die gepaard kunnen gaan met een donderslag. Verder landinwaarts begint de dag droog met brede opklaringen en lokaal mogelijk mist. In de loop van de dag kunnen zich daar ook enkele buien ontwikkelen maar blijft het wel de meeste tijd droog. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden.

Het blijft dinsdag overwegend droog met eerst brede opklaringen. Later op de dag komt er meer bewolking en is vooral in het oosten een lokaal buitje niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden.

bron: Belga