World Grand Prix darts - Michael van Gerwen wint toernooi derde keer

door
Belga
Leestijd 2 min.

's Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft zaterdag in het Ierse Dublin voor de derde keer de World Grand Prix op zijn naam geschreven. In de finale rekende de 27-jarige Nederlander met 5-2 af met de Schotse wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2), die donderdag Kim Huybrechts (PDC-14) in de kwartfinales met 3-1 vloerde. Tegen Anderson begon Van Gerwen erg overtuigend. De eerste drie sets gaf hij maar twee legs weg. Hij kwam daarbij aan een gemiddelde van 109,88 per drie darts. Anderson kwam daarna beter in de partij, won de vierde en de zesde set, maar Van Gerwen kwam geen moment in de problemen en voorkwam dat de finale spannend werd. De setstanden waren 3-0, 3-1, 3-1, 0-3, 3-2, 0-3 en 3-1. De Nederlander haalde een gemiddelde van 100,29, het hoogste ooit in een finale van de World Grand Prix. Phil Taylor (PDC-4) kwam in 2002 aan 100,17. Anderson moest het zaterdag met 92,73 stellen.

"Dit is een geweldige overwinning. Ik ben zo blij dat ik het toernooi nog eens win", reageerde Van Gerwen. "Alles liep op rolletjes dit toernooi. Ik speelde fantastisch. Na drie of vier sets denk ik dat ik aan een gemiddelde van zo'n 108 zat. Als je zo speelt, verdien je het toernooi te winnen. Anderson drijft je altijd tot het uiterste. Hij geeft nooit op en ik heb echt hard moeten vechten, maar ik heb hem vanaf het begin onder druk gezet en dat werkte. Heel wat mensen hebben deze week goed tegen me gespeeld, maar mijn vertrouwen is huizenhoog. Ik had een toernooigemiddelde van over de 100. Er zullen er niet veel zijn die me dat in dit format nadoen."

Van Gerwen won het toernooi waarin de darters beginnen en eindigden met een dubbel eerder in 2012 en 2014. Vorig jaar verloor hij in de finale van de Schot Robert Thornton (PDC-7). Zijn derde zege was goed voor 110.500 euro. Anderson moest tevreden zijn met 55.500 euro.

.

bron: Belga