Verdachte van poging doodslag in Charleroi meldt zich aan bij politie

Een man van 28 heeft zich dinsdag bij de politie aangegeven omdat hij gezocht werd voor de poging doodslag die zich op 17 september voordeed in Charleroi. De verdachte zegt dat hij de man beschoten heeft omdat hij twee jaar lang door het slachtoffer lastiggevallen werd. De federale gerechtelijke politie van Charleroi had de man, Abdelkrim K., geïdentificieerd en er liep een bevel tot gevangenzetting tegen hem. Aan de politie heeft hij bekend op 17 september in de rue Turenne in Charleroi de man te hebben neergeschoten. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond aan de onderrug. Volgens de advocaat van de verdachte, meester Poisson, werd zijn cliënt in 2013 door de man in elkaar geslagen en kreeg hij begin dit jaar nog een messteek. Om aan die intimidatie een einde te maken, besliste K. zijn agressor met een vuurwapen “angst aan te jagen”. Maar na een waarschuwingsschot leek het alsof het slachtoffer een ijzeren staaf vastgreep, waarop K. een tweede schot afvuurde, zonder te richten.
K. werd aangehouden voor poging doodslag. Bij zijn verschijning voor de raadkamer, maandag, zal zijn advocaat de vrijlating vragen.
In dezelfde wijk werd vorige week zaterdag een man zonder wettig verblijf gedood door een kogel. Daarop kwam reactie van de autoriteiten. Burgemeester Paul Magnette (PS) heeft een zonale veiligheidsraad samengeroepen en wil samen met federale instanties tot een actieplan komen.

bron: Belga