Race Witte Huis – Washington Post publiceert video van extreem vrouwonvriendelijke Trump

Race Witte Huis - Washington Post publiceert video van extreem vrouwonvriendelijke Trump
Race Witte Huis - Washington Post publiceert video van extreem vrouwonvriendelijke Trump

Washington Post heeft vrijdag een video gepubliceerd uit 2005 waarin de Republikeinse presidentskandidaat zich erg denigrerend uitlaat over vrouwen. “Als je een ster bent, laten vrouwen je alles doen”, zo zegt Trump, die meteen na de publicatie zijn excuses aanbood. In de video is de bus te zien waarmee Donald Trump op weg was naar de set van de televisiesoap ‘Days of our Lives’, waarin hij een gastrol speelde. Trump is zelf eerst niet te zien, maar wel is het gesprek hoorbaar dat hij op de bus voert met Billy Bush, op dat moment de presentator van Access Hollywood. Daaraan vertelt hij hoe hij tevergeefs een vrouw probeerde te versieren, van wie de identiteit niet duidelijk is. “Ik heb geprobeerd, maar ik heb gefaald, ik geef het toe”, zei Donald Trump. “Ik probeerde seks met haar te hebben maar ze was getrouwd”, aldus Trump, die op dat moment zelf nog maar enkele maanden getrouwd was met Melania.
Vervolgens naderen de twee mannen de opnamelocatie en krijgen ze actrice Arianne Zucker in het vizier, die hen opwacht. “Ik moet een Tic Tac nemen voor het geval ik haar begin te kussen”, aldus Trump. “Ik voel me automatisch aangetrokken tot schoonheid, ik begin ze gewoon te kussen. Het is als een magneet, gewoon kussen, niet wachten. En als je een ster bent laten ze je doen. Je kan alles doen”, aldus Trump, die tot slot nog zegt dat je zelfs naar het geslachtsdeel van vrouwen kan grijpen.
Enkele minuten na de publicatie van de video bood Trump in een verklaring zijn verontschuldigingen aan.
“Dit was kleedkamerpraat, een privégesprek van jaren geleden. Bill Clinton heeft veel ergere dingen tegen me gezegd op het golfterrein, dit komt niet eens in de buurt. Ik excuseer me als ik iemand beledigd heb”, aldus Trump.
De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton noemde de video “vreselijk”. “We kunnen niet toelaten dat deze man president wordt”, zo reageerde ze op Twitter.
De video werd twee dagen voor het tweede presidentiële debat gepubliceerd, op het moment dat Trump opnieuw populair probeert te worden bij de vrouwelijke kiezers.

Bron: Belga