ATP Shanghai – David Goffin botst op Juan Martin del Potro in eerste ronde

ATP Shanghai - David Goffin botst op Juan Martin del Potro in eerste ronde

David Goffin (ATP 14) kende weinig geluk bij de loting voor het prestigieuze ATP-toernooi in het Chinese Shanghai (hard/5.452.985 dollar). Hij speelt in de eerste ronde tegen de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 66). Goffin, die zondag in Tokio zijn derde ATP-titel kan winnen, is komende week het elfde reekshoofd op de Shanghai Rolex Masters. Juan Martin del Potro kreeg voor het toernooi een wildcard van de organisatie. Zo hoeft de voormalige winnaar van de US Open (in 2009) geen kwalificaties te spelen.
Del Potro sukkelde de voorbije jaren met heel wat blessurleed, vooral aan de pols, maar timmert aan de weg terug. Zo haalde hij dit seizoen zilver op de Spelen in Rio en bereikte de kwartfinales op de US Open.
Het wordt in China het eerste onderlinge duel tussen de 25-jarige Goffin en de 28-jarige del Potro. De winnaar speelt in de tweede ronde tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 37) of de Portugees Joao Sousa (ATP 34). Tegen die laatste won Goffin vrijdag in Tokio in de kwartfinales.

bron: Belga