Vijf hilarische fouten die data verwoesten

Het zijn twee clichés maar ze zijn o zo waar: fouten maken is menselijk en een ongeluk zit in een klein hoekje. Onderzoek van Seagate bewijst het: 36% van de Belgen heeft al vakantiefoto’s kwijtgespeeld en in de helft van de gevallen was dat aan een menselijke fout te wijten. Wij speurden op het internet naar verhalen van laptop- of smartphonegebruikers die hun toestel kwijtspeelden, maar er wel een grappige of tragikomische herinnering aan overhielden. Het feit dat ze er nu mee kunnen lachen, doet ons vermoeden dat ze dankzij een recente back-up  gelukkig geen belangrijke data zijn kwijtgespeeld!

Eend

via GIPHY

Opgepast voor enge (en onschuldige) dieren. Buzzfeed-lezer Spsees: “Een eend verraste me en ik liet mijn telefoon op een kiezelpad vallen.”

Toiletbezoek

via GIPHY

Vele toestellen zijn al gesneuveld in het kleinste kamertje, maar Reddit-gebruiker Rosiohead heeft zich al drie keer aan dezelfde steen gestoten: “Mijn drie vorige telefoons zijn op dezelfde manier in het toilet gevallen. Ik ben een vrouw en ik bewaar mijn gsm in mijn achterzak. Wanneer ik mijn broek aftrek om te plassen, weigeren die idiote zakken op vrouwenjeans om de telefoon bij te houden. Het toestel ligt al in het toilet voordat ik zit.”

Performance

Opgelet universiteitsstudenten: bizarre opvoeringen tijdens saaie hoorcolleges kunnen een welkome afwisseling bieden, maar kunnen potentieel schadelijk zijn voor je laptop.

Snijplank

via GIPHY

Hoewel de vorm gelijkaardig is, heeft Buzzfeed-lezer ingeborghavarstein op de harde manier geleerd dat de functie van een laptop en een snijplank drastisch verschilt: “Mijn bureau stond vol rommel en ik moest wat karton snijden met een breekmes. Mijn computer diende als snijplank, maar blijkbaar heb ik het mes toch iets te diep door het karton geduwd.”

Britney Spears

via GIPHY

Zelfs opgaan in een film kan een gevaar vormen voor je computer: “Ik keek naar Crossroads, die film met Britney Spears. Om veilig te kunnen dansen op ‘I Love Rock ‘n’ Roll’ had ik mijn glas wijn neergezet, maar ik ging net iets te hard op in het moment. Resultaat: wijn over mijn toetsenbord en het einde van de film”, vertelt Breallyn aan Buzzfeed.

Oplossing

Kleine foutjes zijn onvermijdelijk en kunnen dus desastreuze gevolgen hebben. Geregeld een back-up maken zorgt ervoor dat je bij rampspoed weinig gegevens verliest. En als je die back-up op een Seagate Expansion Rescue Edition plaatst, ben je extra beschermd. Als je deze harde schijf tijdens de garantieperiode van twee jaar naar de vernieling helpt, recupereren de experts van het Seagate Recovery Center waarschijnlijk nog het gros van je gegevens!

seagatewater_3