’s Werelds beste breakdancers strijken neer in Brussel

Red Bull Content Pool / Ruud Baan

Na het succes van Red Bull Flying Bach (vier uitverkochte shows in 2014, drie in 2015) keert ‘Flying Steps’ terug naar Brussel. De viervoudige wereldkampioenen breakdance brengen dit jaar hun grootste dansproductie ooit: Red Bull Flying Illusion, een splinternieuwe show vol optische illusies en bovennatuurlijke breakdancemoves. Aan de hand van acrobatische dansbewegingen, ongelofelijke illusies en een fenomenale podiumopbouw gaan ze op zoek naar de grenzen van de dans, terwijl de eeuwige strijd tussen goed en kwaad losbarst op de achtergrond.

Flying Steps-bezieler en choreograaf Vartan Bassil en illusionist Florian Zimmer hebben bijna twee jaar aan Red Bull Flying Illusion gewerkt. Het resultaat tart dan ook alle verbeelding, met optische illusies en 3D-projecties in fusie met popping, locking, hiphop en power-moves.

De voorstelling brengt de legende van de Flying Heroes tot leven. Zij hebben hun aartsvijanden de Dark Illusions ooit naar de onderwereld verbannen. Maar elke tienduizend jaar opent de poort naar de onderwereld en keert het kwaad terug om wraak te nemen. De Flying Heroes hebben tot zonsopgang om de aarde te redden van de eeuwige duisternis.

Red Bull Flying Illusion bouwt verder op het succes van Red Bull Flying Bach. “Red Bull Flying Bach heeft bewezen dat het de moeite loont iets nieuws te proberen. Waar we ook kwamen, overal ter wereld verkocht de show razendsnel uit en werden we bejubeld. Met Red Bull Flying Illusion tasten we opnieuw onze grenzen af en gaan we nog een stap verder”, aldus Vartan Basil, de oprichter van de Flying Steps en artistiek directeur van deze voorstelling.

Het succes valt te verklaren door de combinatie van talent. Zo behoren de twaalf dansers van Flying Steps tot de absolute wereldtop. Ieder van hen is een meester in zijn of haar discipline, maar natuurlijk staan ze niet alleen.

De  Berlijnse producers Ketan en Vivan Bhatti hebben een soundtrack gecomponeerd die elektronische hiphop-beats meesterlijk combineert met een 34-koppig symfonisch orkest. Daarbovenop krijg je ook het indrukwekkend podium dat ontworpen werd door Jeremias Böttcher, die bovendien speciaal voor de show ongeziende 3D-projecties ontwikkeld heeft met kunstcollectief Pfadfinderei.

Red Bull Flying Illusion zal dit jaar slechts in drie landen te zien zijn en België is er één van! Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december kan je de Flying Steps bewonderen in Paleis 12 op de Heizel. Meer info en tickets vind je op www.redbullflyingillusion.com/nl