VitaFresh: dé helpende hand voor verse voeding

De afgelopen weken kon je hier al lezen hoe je superfoods het best bewaart of hoe je je koelkast perfect op orde houdt. Maar wat als je koelkast je een duwtje in de rug geeft, zodat je geen behoefte hebt aan allerlei lifehacks en weetjes om je voedingsmiddelen in de optimale omstandigheden te bewaren? De koelkasten van Bosch maken het waar. Dankzij het VitaFresh-systeem kan je etenswaren tot drie keer langer vershouden. Dat is een heuse opsteker voor de vitamines in je groenten en fruit en bijgevolg ook voor jouw gezondheid!

Het VitaFresh-systeem van Bosch voorziet opberglades die de optimale omstandigheden garanderen voor allerlei verschillende etenswaren, gaande van groenten en fruit tot vlees en vis. Zo blijft niet enkel de smaak langer bewaard, ook de essentiële voedingsstoffen en vitamines blijven aanwezig in de voeding. Bosch onderscheidt drie variaties van het vershoudsysteem:

VitaFresh

De VitaFresh in de NoFrost-koelkasten van Serie 4 is al een vershoudsysteem om U tegen te zeggen. Temperaturen rond 0 °C garanderen de optimale omstandigheden in de drie lades. Eén lade creëert met twee instellingen voor vochtigheid de ideale omstandigheden voor fruit en groenten. De twee verwijderbare VitaFresh-lades zijn dan weer perfect geschikt voor de bewaring van vlees en vis. Gevarieerd en gezond eten wordt zo een fluitje van een cent.

VitaFresh Plus

VitaFresh Plus gaat nog een stapje verder. Een eerste zone voorziet een temperatuur rond 0 °C met twee verschillende lades, die voorkomen dat geurtjes zich verspreiden doorheen de koelkast. Kortweg, ideaal voor vlees en vis. De tweede zone, met een extra grote VitaFresh-plus-lade, combineert dezelfde temperatuur met een schuifregelaar voor de vochtigheidsgraad. Zo kan je er met een lage vochtigheidsgraad voor zorgen dat fruit langer bewaard blijft of met meer vochtigheid het behoud van groenten of een mengeling van de twee garanderen.

VitaFresh Pro

Het neusje van de zalm is de VitaFresh Pro. Het vershoudsysteem zit bijgeleverd in de Bosch-koelkasten van Serie 8 en stelt gebruikers in staat om de temperatuur precies in te stellen tussen -1 °C en 3 °C. Dat zijn uitstekende temperaturen om vlees, vis, groenten, fruit en zuivelproducten zo lang mogelijk te bewaren.

De VitaFresh Pro maakt het mogelijk om bepaalde voedingswaren tot drie keer langer te bewaren. Zo is er een speciale droge lade, die niet enkel voorkomt dat geurtjes zich verspreiden, maar ook dat vlees en vis extreem lang vers blijven. Daarbovenop beschikt de groenten- en fruitlade over drie verschillende instellingen: voor fruit, voor groenten en voor de mengeling van de twee. Hoe je de VitaFresh Pro ook vult, je kan er zeker van zijn dat de smaken, vitamines en essentiële voedingsstoffen bewaard blijven.

Veelzijdig

De koelkasten van Bosch zijn geen onetrickpony. Naast het VitaFresh-vershoudsysteem kunnen de frigo’s nog met heel wat handige features uitpakken. Zo heb je het Flexshelf, dat je kan in- of uit klappen naargelang je ruimte voor kleine bakjes of grote kookpotten nodig hebt. Het EasyLift-systeem in het deurrek maakt het ook een eitje om de deur naar wens te schikken. Bovendien weet je dankzij de glazen plateaus en de uittrekbare rekken altijd wat waar ligt. Zo hou je eenvoudig het overzicht in de koelkast, wat je maaltijdplanning natuurlijk ten goede komt!

metro-cb-vitafresh-700x300-nl