Brazilië wint vlot, Argentinië raakt niet voorbij Peru

Brazilië heeft gisteren op speeldag 9 in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK met 5-0 gewonnen van Bolivië. Neymar opende in de Arena das Dunas in Natal na elf minuten de score met de 300e goal uit zijn carrière, de 49e als international. Coutinho (26.), Filipe Luis (39.), Gabriel Jesus (44.) en Firmino (75.) dikten de voorsprong daarna verder aan.

In de 68e minuut moest Neymar het veld verlaten. De steraanvaller van Barcelona kreeg bij een dribbel de elleboog van een tegenstander in het aangezicht, waarna hij fel bloedde. Willian kwam hem vervangen.

Argentinië kwam gisteren niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Lima tegen Peru. De Albiceleste, zonder de geblesseerde Messi, leidde na kwartier dankzij een treffer van Funes Mori. Paolo Guerrero maakte in de 58e minuut gelijk. Higuain leek Argentinië dankzij een goal in de 77e minuut de 1-2 zege te schenken, maar vanaf de stip sleepte Cueva alsnog een punt uit de brand voor de thuisploeg.

Door het nieuwe puntenverlies staat Argentinië halfweg de kwalificatiereeks pas vijfde (op een barrageplaats). Alles zit wel nog dichtbij elkaar. Uruguay, dat met 3-0 hekkensluiter Venezuela versloeg (twee goals van Cavani), leidt met 19 punten. Brazilië is tweede op 1 punt. Dan volgen Ecuador, Colombia en Argentinië met 16 punten.

Chili, houder van de Copa America, is na een 3-0 nederlaag bij Ecuador pas zevende met 11 op 27.

Op 11 oktober staat de volgende speeldag op het programma. Argentinië ontvangt dan Paraguay, Brazilië treedt aan in Venezuela.