Weer blijft licht wisselvallig

Weer blijft licht wisselvallig

Vanochtend is het op de meeste plaatsen nog zonnig. Lage wolken breiden zich echter vanaf het noordoosten vrij snel uit over het hele land. Op de Ardense hoogten is wat gemiezer niet uitgesloten, zo meldt het KMI. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 13 of 14 graden elders. De wind waait matig uit noordoostelijke richtingen. Aan zee waait hij na de middag af en toe vrij krachtig met rukwinden rond 50 km per uur. Vanavond en vannacht zijn enkele opklaringen mogelijk maar blijft het grotendeels zwaarbewolkt. In het oosten kan er hier en daar wat motregen vallen. Op de Ardense hoogten kunnen lage wolken het zicht beperken. De minima liggen tussen 5 en 9 graden bij een matige noordoostenwind.

Morgen is het vaak zwaarbewolkt. In het westen zijn er enkele opklaringen mogelijk. In het oosten kan er af en toe wat gedruppel vallen. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden over het westen. Er waait een matige noordoostenwind.

Van zaterdag tot woensdag wordt het licht wisselvallig met af en toe enkele buien. Dikwijls blijft het echter droog met soms opklaringen en zwaarbewolkte perioden. De maxima schommelen zaterdag tussen 10 en 15 graden, vanaf zondag liggen ze eerder tussen 9 en 13 graden, wat een paar graden te fris is voor deze tijd van het jaar. Er waait een overwegend zwakke tot matige noordoostenwind.

bron: Belga