VTM haalt uitzendrechten wedstrijden Rode Duivels vanaf 2018 binnen

VTM haalt uitzendrechten wedstrijden Rode Duivels vanaf 2018 binnen

Medialaan, het moederbedrijf achter onder meer VTM, heeft de uitzendrechten voor de wedstrijden van de Rode Duivels op zak. Vanaf september 2018 tot en met juni 2022 zijn 40 wedstrijden van de nationale ploeg exclusief te zien bij de commerciële zender. Dat meldt Medialaan donderdagavond. Medialaan bereikte daarover een akkoord met de Europese voetbalorganisatie UEFA. Het gaat om de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020 en de Europese kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. Naast deze kwalificatiewedstrijden zitten in de deal ook de vriendschappelijke duels van de Rode Duivels van diezelfde periode. Ook die worden live uitgezonden bij VTM.

Nieuw is ook dat Medialaan de rechten heeft verworven op de UEFA Nations League, een gloednieuw landentornooi waarin de Rode Duivels het opnemen tegen de grootste Europese voetballanden. Deze competitie met 55 landen wordt grotendeels gespeeld in de jaren dat er geen EK of WK is. Elk oneven jaar is er dus een nieuwe titel te winnen.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS, reageert opgetogen: “Ik ben blij dat na meer dan 10 jaar de Rode Duivels opnieuw naar VTM terugkeren. Voetbal is voor VTM NIEUWS enorm belangrijk.” En volgens Ricus Jansegers, programmadirecteur TV, is voetbal “bij uitstek een live beleving en verbindende televisie”. “Dit past volledig bij VTM.”

bron: Belga