Vliegtuig geëvacueerd in VS door rokende Samsung Galaxy Note 7

Vliegtuig geëvacueerd in VS door rokende Samsung Galaxy Note 7
Vliegtuig geëvacueerd in VS door rokende Samsung Galaxy Note 7

In Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky, is woensdag een vliegtuig van Southwest Airlines net voor het opstijgen geëvacueerd, omdat er rook kwam uit een Samsung Galaxy Note 7-smartphone. De ongeveer 75 mensen aan boord van het vliegtuig moesten geëvacueerd worden, zo zei de woordvoerster van het vliegtuig aan USA Today.
De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige maand wereldwijd teruggeroepen na gevallen van oververhitting van de batterij. Sinds zaterdag wordt het model opnieuw verkocht in Zuid-Korea, voorzien van nieuwe baerrijen. In Europa zal dat vanaf 28 oktober het geval zijn.
Vorige maand gaf Samsung toe dat de telefoon die in augustus op de markt werd gebracht in brand kon vliegen tijdens het opladen. Verschillende vliegtuigmaatschappijen verboden hun passagiers daarop om het toestel aan boord te brengen.
Bij het incident van woensdag was het toestel uitgeschakeld, maar raakte het toch oververhit terwijl de bemanning haar veiligheidsdemonstratie deed.
“Hij zei dat hij het toestel net had uitgezet, toen het een geluid begon te maken en begon te roken”, zo zei Sarah Green, de vrouw van de eigenaar van het toestel aan The Courier-Journal. Volgens Green ging het om een vervangingstoestel, dat haar man kreeg in het kader van het inruilprogramma dat Samsung opzette voor klanten die een Samsung Galaxy Note 7 kochten.
Samsung liet in een verklaring weten niet te kunnen bevestigen dat het om een nieuwe Note 7 ging.

Bron: Belga