Treincrash New Jersey – Trein reed veel te snel

Treincrash New Jersey - Trein reed veel te snel

De trein die op 29 september crashte in Hoboken, in de Amerikaanse staat New Jersey, reed veel te snel. Dat meldt de National Transportation Safety Board donderdag. Ongeveer 40 seconden voor het ongeval versnelde de trein van ongeveer 13 naar 34 kilometer per uur, terwijl de maximaal toegelaten snelheid 16 kilometer per uur was. De treinbestuurder trok minder dan een seconde voor de crash aan de noodrem, aldus NTSB na de analyse van de gegevens van een datarecorder en een videorecorder. Het is nog niet bekend of de crash veroorzaakt werd door een technisch defect of een menselijke fout.
De 48-jarige treinbestuurder, die zich naar eigen zeggen niets kan herinneren van de crash. Hij verklaarde dat de trein met zes minuten vertraging reed, en dat hij bij het binnenrijden van het station getoeterd had en zijn snelheid had gecontroleerd. Het volgende dat hij zich kan herinneren is dat hij op de grond van de locomotief lag na de botsing. Volgens de Amerikaanse media werkte hij sinds het jaar 2000 als treinbestuurder.
Bij het ongeval, waarbij de trein in volle ochtendspits tegen het perron botste, kwam één persoon om het leven en raakten 108 mensen gewond.

bron: Belga