Tachtigjarige randt acht minderjarige meisjes aan

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 80-jarige man uit Bilzen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar met uitstel omdat hij verschillende minderjarige meisjes verkracht en/of seksueel aangerand heeft. In totaal zijn negen meisjes van rond de 15 jaar lastiggevallen door de bejaarde, die al geruime tijd onder elektronische bewaking staat. De man is ook vijf jaar uit zijn rechten ontzet en moet een behandeling volgen voor zijn afwijkende seksuele problematiek. Aan zijn slachtoffers en hun ouders moet hij alles samen 38.500 euro aan schadevergoedingen betalen.
Vorig jaar volgde de tachtiger een vijftienjarig meisje naar haar kamer toen ze enkele papieren ging halen. De man duwde haar op haar bed en verkrachtte haar. Hij werd op heterdaad betrapt toen een vriendinnetje van het meisje de kamer binnenkwam.

Een ander meisje beschreef op haar beurt hoe de man met zijn hand tussen haar benen zat toen ze op een schommel zat. Tijdens haar verhoor zei het meisje dat de tachtiger aan iedereen zat. Een derde meisje verklaarde dat ze door de tachtiger werd vastgepakt op plekken waar ze dat niet wilde en dat de man met zijn hand onder haar bloes haar borsten aanraakte. Nog een ander meisje getuigde hoe ze haar broek en onderbroek moest uitdoen van de tachtiger toen ze in een speeltoren zat. Ook zijn drie eigen nichtjes vertelden hoe hun grootvader hen sinds 2010 misbruikte. Zo zat hij met zijn handen ook tussen hun benen en toonde hij minstens één keer zijn geslachtsdeel aan één van de meisjes.

De straf wordt met uitstel uitgesproken als de man zich aan een hele reeks voorwaarden houdt. Zo mag de man geen contact meer hebben met de slachtoffers en hun familie en moet hij zich laten behandelen voor zijn seksuele afwijking.

bron: Belga