Premier tikt Pieter De Crem op de vingers over studie-afwezigheid

Premier tikt Pieter De Crem op de vingers over studie-afwezigheid

Premier Charles Michel heeft staatssecretaris Pieter De Crem teruggeroepen uit de Verenigde Staten voor de start van het parlementaire jaar. De eerste minister vindt het niet kunnen dat De Crem gedurende enkele weken niet beschikbaar zou zijn voor het parlement. Dat heeft premier Michel donderdag in de Kamer aangekondigd. Eerder deze week raakte bekend dat de CD&V-staatssecretaris voor Buitenlandse Handel zes weken lang les zou volgen aan de Harvard Business School. De Crem zou daardoor verstek moeten laten tot 27 oktober. Hij heeft daarover twee dagen geleden een brief tot het parlement gericht.

“Dat gaat niet. Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met Pieter De Crem en hem gevraagd terug te keren voor de parlementaire rentree”, stelde premier Michel voor aanvang van het wekelijkse vragenuurtje. “Ik zal niet nalaten de leden van de regering te herinneren aan hun plicht om beschikbaar te zijn voor het parlement”.

Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx (PS) had een motie ingediend om de afwezigheid van De Crem aan de kaak te stellen. De tekst werd door de oppositie ondertekend. De oppositie reageerde tevreden op de démarche van premier Michel.

bron: Belga