Franse film ‘Orpheline’ kaapt hoofdprijs weg op filmfestival van Namen

De film “Orpheline” van de Franse regisseur Arnaud des Pallières heeft donderdag op het 31ste Internationaal Festival van de Franstalige Film in Namen (FIFF) de “Bayard d’Or” voor de beste langspeelfilm gewonnen.
“Orpheline” ging daarnaast ook met de prijs voor de beste actrice lopen. Die trofee werd gedeeld door Adèle Haenel, Adèle Exarchopoulos, Véga Cuzytek en Solène Rigot, de vertolkers van de vier voornaamste vrouwelijke rollen in die prent.
Adrian Titieni kreeg dan weer de prijs voor beste acteur, voor zijn rol in de film “Illégitime” van Adrian Sitaru. Ook de prijs voor het beste scenario ging overigens naar “Illégitime”.
De andere belangrijke “Bayards” waren weggelegd voor “Ma vie de courgette” van Claude Barras (beste camerawerk) en “Une jeune fille de 90 ans” van Valeria Bruni Tedeschi en Yann Coridian (speciale prijs van de jury).
De 31ste editie van het FIFF werd vorige week vrijdag op gang geschoten met de “La fille inconnue” van de gebroeders Dardenne. In totaal werden er tijdens het festival 156 films vertoond, waarvan 69 langspeelfilms.

bron: Belga