Enkele honderden “partycrashers” voor privéfeest MG Real Estate aan Graslei

Enkele honderden "partycrashers" voor privéfeest MG Real Estate aan Graslei

Het privéfeest op de Gentse Graslei van projectontwikkelaar MG Real Estate (De Paepe Group) om winkelcentrum Post Plaza op de Korenmarkt te openen, verloopt donderdagavond voorlopig zonder grote incidenten. Er zijn enkele honderden “partycrashers” tegen het privégebeuren op een publieke plaats. Het feest was door het Gentse schepencollege vergund als “cultureel evenement”, en dat zette kwaad bloed bij oppositiepartij CD&V. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) verleende op 8 september een vergunning voor een ponton op de Leie met een oppervlakte die groter is dan de pontons van Polé Polé samen. In die vergunning staat wel dat de aanvrager nog bij de bevoegde besturen andere vergunningen moet aanvragen.
Ook via Facebook verenigden zich tegenstanders van het feestje. “De Graslei is een openbare ruimte en behoort toe aan de Gentenaars”, meldde de Facebook-pagina. De organisatie van het feest had eigen veiligheidspersoneel ingezet en ook de politie was aanwezig.
Organisator Ignace De Paepe had aangekondigd dat de tegenstanders welkom waren op het feest, en even waren er ook frieten en bier voor hen voorzien. Enkele honderden protestanten daagden op en scandeerden onder meer “Gent is van ons”. Er werd met bier gegooid en er klonk boegeroep, maar niemand raakte gewond. De Gentse burgemeester Daniël Termont liet al weten dat het feest aan de Graslei “niet voor herhaling vatbaar” is.

bron: Belga