Bosnische bondscoach kijkt met vertrouwen uit naar duel met Rode Duivels

Bosnische bondscoach kijkt met vertrouwen uit naar duel met Rode Duivels

De Rode Duivels ontvangen vrijdagavond Bosnië-Herzegovina in hun tweede wedstrijd van de kwalificatiecampagne voor het WK voetbal van 2018. “We zijn naar hier gekomen om een resultaat neer te zetten”, sprak Bosnisch bondscoach Mehmed Bazdarevic vol vertrouwen op de persconferentie van donderdag.
De omstandigheden zijn volgens Bazdarevic totaal verschillend van het vorige treffen, toen Bosnië-Herzegovina met 3-1 de boot inging in het kader van kwalificaties voor het afgelopen EK. “De sfeer is nu goed in de ploeg. We weten waar we ons aan moeten verwachten, mijn spelers hebben veel meer ervaring. We zijn naar hier gekomen om het spel te bepalen, ook al weten we dat de Belgen het balbezit willen opeisen. We zitten in een positieve spiraal en we gaan er alles aan doen om hier een mooi resultaat neer te zetten.”

Het feit dat Bazdarevic geen zicht heeft op de defensieve tactiek van de Duivels mag volgens hem geen probleem zijn. “Ze hebben al veel geëxperimenteerd met zowel vier als drie verdedigers, dus kunnen we niet anticiperen op hun mogelijke verdediging. Maar tactiek is niet alles, ook inzet is belangrijk. We zijn voorbereid op alle mogelijke scenario’s.”

bron: Belga