Voortvluchtige maffioso na vijf jaar gevat in eigen huis

De Italiaanse politie heeft woensdag in Calabrië een voortvluchtige maffiabaas ingerekend. De crimineel was al sinds 2011 op de vlucht, maar werd uiteindelijk in zijn eigen huis gearresteerd.

De 54-jarige maffioso Antiono Pelle ontsnapte in 2011 uit het ziekenhuis van Locri. De gevaarlijke gangster zat destijds een gevangenisstraf van twintig jaar uit. De klopjacht op Pelle leverde destijds niets op en de man steeg gestaag naar de top tien van de meestgezochte misdadigers in Italië.

Tijdens een grondige huiszoeking van zijn villa werd Pelle vijf jaar na zijn ontsnapping aangetroffen. Dat was geen sinecure, want vijftig maffiajagers hadden de woonst vijf uur lang uitgekamd voordat ze de crimineel uiteindelijk aantroffen in een kleine schuilplaats tussen de badkamer en een slaapkamer.

In de video die de agenten maakten, is te zien hoe Pelle boven een kast zit om uit zijn schuilplaats te komen. Wanneer hij eindelijk naar beneden komt, wordt hij snel in de boeien geslagen. Op de beelden is ook te zien hoe zijn schuilplaats niet veel meer bevat dan een matras, een ventilator, enkele flessen water, wat wc-papier en cash.

Antonio Pelle behoort tot de ‘Ndrangheta, de machtigste maffiaorganisatie van Italië. De Pelle-clan wordt in verband gebracht met een bloedbad in Duisburg, waar in 2007 zes mannen voor een pizzeria vermoord werden. Mogelijk wordt Pelle nog eens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens drugs- en wapenhandel en lidmaatschap bij de maffia.

Preso il latitante Antonio Pelle ai vertici dell'omonima cosca calabrese. Si nascondeva in un'intercapedine muraria nella casa di famiglia a Bovalino in provincia di reggio Calabria. L'uomo era latitante dal 2011 quando, agli arresti domiciliari presso l'ospedale di Locri, si rese irreperibile. Deve scontare una condanna definitiva a 20 anni per traffico di stupefacenti e associazione mafiosa. L'arrestato è coivolto nella strage di Duisburg nella quale furono uccise sei persone a causa di una faida che contrappone il clan dei Pelle- Vottari al clan Strangio- Nirta. #essercisempre

Posted by Polizia di Stato on Wednesday, 5 October 2016

Screengrab Facebook / Polizia di Stato