Rechtbank Brussel – Doodrijder Merel De Prins opnieuw veroordeeld voor reeks verkeersinbreuken

Muhammed Aytekin, de 21-jarige man uit Schaarbeek die op 28 oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank opnieuw veroordeeld voor een reeks verkeersinbreuken. Zo kreeg de man onder meer een rijverbod van 10 maanden omdat hij rondreed zonder rijbewijs en al een eerder rijverbod had opgelopen. De feiten dateren van 1 september 2015, net geen twee maanden voor het dodelijk ongeval. Aytekin werd op die dag tegengehouden door de politie die een heel aantal verkeersinbreuken vaststelde. Zo was zijn voertuig niet ingeschreven en niet verzekerd. Daarvoor kreeg de de twintiger een geldboete van 900 euro, waarvan de helft met uitstel, en een rijverbod van 2 maanden.
Hij bleek ook rond te rijden zonder rijbewijs en terwijl hij al veroordeeld was tot een rijverbod, feiten waarvoor hij vier maanden elektronisch toezicht, een geldboete van 3.600 euro, waarvan de helft met uitstel, en een nieuw rijverbod van 10 maanden kreeg.
Tenslotte bleken de banden van zijn wagen versleten en lag er geen blustoestel in de wagen. Daarvoor kreeg Aytekin nog een bijkomende boete van 150 euro.
De Brusselse raadkamer verwees Muhammed Aytekin op 6 september door naar de politierechtbank voor het dodelijk ongeval dat het leven kostte aan Merel De Prins. Dat proces zou begin november van start gaan voor de Vilvoordse politierechtbank maar een exacte datum is nog niet gekend.

bron: Belga