Poetin stelt nieuwe chef van geheime dienst officieel aan

Poetin stelt nieuwe chef van geheime dienst officieel aan
Poetin stelt nieuwe chef van geheime dienst officieel aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft de nieuwe chef van de buitenlandse inlichtingendienst SVR, Sergej Narisjkin, officieel in zijn ambt is geïnstalleerd tijdens een bezoek aan de centrale in Moskou. Gezien de ingewikkelde internationale situatie, verwacht Poetin van de SVR snelle analyses en reacties, zo bericht het persbureau Interfax woensdag. Narisjkin was tot voor kort voorzitter van de Russische Staatsdoema. Hij vervangt Mikhail Fradkov, die voortaan de spoorwegen zal leiden en woensdag als eerbetoon een medaille kreeg uitgereikt door Poetin. De president prees hem voor de snelle manier waarop hij op nieuwe terroristische dreigingen reageerde.

In de Doema pareerde Poetin woensdag daarnaast kritiek dat hij de parlementsverkiezingen zou hebben gemanipuleerd. Zowel de campagne als de stemming verliepen eerlijk, liet hij optekenen. Hij riep iedereen daarnaast op om bij te dragen tot “de versterking van Rusland”.

Tijdens de eerste zitting van de Doema werd de voormalige vice-stafchef van Poetin, Vjatsjeslav Volodin, verkozen tot nieuwe voorzitter.

Bron: Belga